T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kanatlı Denetim Ekipleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 20.04.2018

        Ticari Etlik ve Yumurtacı Kanatlı İşletmelerinin Biyogüvenlik Talimatı'nın Madde 4.3. gereği yılda iki defa yapılması gereken Kanatlı Denetim Ekipleri Bilgilendirme Toplantısının ilki 16.04.2018 tarihinde İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, 17 İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinden oluşan 35 denetim elemanı katıldı.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök'ün Başkanlık ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, İlimizin Etlik Piliç ve Hindi yetiştiriciliğinde Ülke sıralamasında 1. Sırada, Ticari Yumurtacı' da ise 3. sırada olduğunu, bu nedenle bulaşıcı kanatlı hastalıklarından korunma konusunda daha hassas ve dikkatli olmamız gerektiğini belirtti.  Ayrıca İlimizde kalıntı izleme konusunda titizlikle çalışmalar yapıldığına vurgu yaparak, kanatlı eti ile ilgili çıkan olumsuz haberlere karşı bilgili olunması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda, Kanatlı İl Sorumluları Veteriner Hekimler Muharrem Kayaardı ve Yücel Özgezerim tarafından, "Ticari Etlik ve Yumurtacı Kanatlı İşletmerinin Biyogüvenlik Talimatı", "İhbari Mecburi Tavuk Vebası Hastalığından Ari Bölgelerin Tanımlanması ve İlanı Hakkında Talimat" ile "Kanatlı Bilgi Sistemi" konularında sunumlar yapıldı. İlçelerde karşılaşılan sorunlar ile ilgili bilgi alışverişi bulunuldu. Kanatlı İşletmelerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar konusunda dikkatli olmasının gerektiğinin değerlendirmesi yapılarak, 2018 yılı Kümes Denetim Ekipleri belirlendi.