T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2018 Yılı Bireysel Sulama Sistemleri Desteği Başvuruları Başladı

Yayın Tarihi : 3.01.2018

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2017/48 no'lu tebliğ)  07 Aralık 2017 tarih ve 30263 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Başvurular 1 Ocak 2018 tarihinden, 1 Mart 2018 günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne yapılacaktır. Müracaatlar; son başvuru tarihinden itibaren otuz gün içerisinde İl Proje Yürütme Birimimizce değerlendirilerek, Bakanlığımızca İlimize tahsis edilecek ödenek doğrultusunda hibe hakkı kazanan yatırımcılar belirlenecektir.

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler; tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi kurulması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması gibi yatırım konularından yararlanmak üzere başvuru yapabileceklerdir.

Gerçek kişiler ile Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limitet şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak kendi arazileri yada kiralayacakları araziler için başvurabilir. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden en az 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler.

Başvurular birden fazla parsel ve birden fazla yatırım konusunu içerebilir. Birden fazla parsel için müracaat olması durumundu her bir parsel için ayrı ayrı proje ve keşif hazırlanacak, bu keşifler bir icmal ile birleştirilerek başvuru bütçesi oluşturulacaktır. Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000. TL 'ye kadar olan projelere % 50 hibe desteği sağlanmaktadır.

2018 yılı için Başvuru Formları, Başvuru ve Değerlendirme Kriterleri ile İlgili Tebliğ ve uygulama rehberine, Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün www.tarim.gov.tr/TRGM ve İl Müdürlüğümüzün www.manisa.tarim.gov.tr  web sitesinden ulaşılabilecektir. Ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılarımız Manisa İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimimize başvurarak veya 231 46 05 (dahili 193) numaralı telefondan gerekli bilgileri alabilirler.

 

                                                      Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü