28.9.2017 / Gösterim Sayısı : 155

FIRINCILIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLARA "HİJYEN EĞİTİMİ" VERİLDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 18.01.2017 tarihinde imzalanan protokol gereği; 22.09.2017 tarihinde, Turgutlu İlçemizde, Federasyona bağlı Turgutlu Fırıncılar odasının tertiplediği ve Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü eğiticilerinin eğitim verdiği, ekmek üretimi sektöründe çalışanlara yönelik "Hijyen Eğitimi" gerçekleştirilmiştir.

Turgutlu Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen "Hijyen Eğitimi"ne Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şahin EK, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Gıda Mühendisi İbrahim Gümüş, Ziraat Mühendisi Sibel Sürüm ve Gıda Mühendisi Leyla Yeşim Kale Kıvrak, Turgutlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Emin Bacak, Çevre Sağlık Teknisyeni Levent Kayhan ile eğitimde katılımcı fırıncılık sektöründe çalışanla yer aldı.
           Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şahin EK; sofraların vazgeçilmez besini ekmeğin, hijyenik şartlarda tüketiciye ulaşmasında verilecek bu eğitimlerin öneminden bahsetti. Yapılan eğitimde, katılımcılara genel hijyen kuralları, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, tam buğday ekmeğinin faydaları, ekmek israfı, bulaşma ve zehirlenmeler, sektör sorunları ve ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili mevzuat konusunda Gıda Mühendisi İbrahim Gümüş, Ziraat Mühendisi Sibel Sürüm ve Gıda Mühendisi Leyla Yeşim Kale Kıvrak tarafından sunum yapılarak bilgi verildi.
           Eğitim sonunda sektör çalışanları, sorun ve temennilerini ilettiler. Eğitime katılan 63 sektör çalışanına yönelik eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar '"Hijyen Belgesi" almaya hak kazandı. Bu konudaki eğitimler sektöre ait meslek örgütlerinden gelen taleplere göre İl Müdürlüğümüzden eğitici gönderilmesi suretiyle devam edecektir.

''