Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yemek üretim tesisleri sahipleri ile 5996 sayılı kanun gereği istihdam ettikleri personele, "Yemek Üretim Tesislerinde Asgari Teknik ve Hijyenik Koşulların Sağlanması" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
13.04.2017 tarihinde İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına İl Müdür Vekili İsmail Kaya, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı, gıda kontrol görevlileri, yemek üretim tesisi sahipleri ile bu tesislerde çalışan istihdamı zorunlu personel ( mühendisler) katıldı.
Toplantının açılışında katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren İl Müdür Vekili İsmail Kaya; "Mevzuata uygun işletme faaliyetlerinin sürdürülebilmesi, tüketicilerin daha hijyenik ürünler tüketebilmeleri için hem işletme sahipleri hem de kontrol görevlisi arkadaşlarımızın hep beraber, uyum içerisinde bir gayretin içerisinde olmaları gerekmektedir. Bizler, işletme sahiplerimizin yenilenen mevzuatlardan ve gelişmelerden haberdar olabilmeleri için bu tür eğitim toplantılarını önemsiyoruz ve bu amaçla bilgilendirmeler yapıyoruz" dedi.
Yaklaşan yaz ayıyla birlikte sıcakların artmasıyla işletme sahiplerinin daha dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan İsmail Kaya, mevzuata uymak, numuneleri almak, iş ve işlemleri zamanında yerine getirmek ve hijyenik koşullar noktasında daha dikkatli olunursa, her iki kesim açısından da verimli bir çalışma gerçekleşmiş olacağını söyledi.
İl Müdür Vekili Kaya; "Müdürlüğümüz gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak piyasa kontrollerini etkin bir şekilde sürdürmektedir. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaşırlarsa 174 Alo Gıda Hattını rahatlıkla arayabilirler" diyerek sözlerine son verdi.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı'nın konuşmasının ardından yemek üretim tesislerinin denetiminden sorumlu Gıda Mühendisleri Şeyda Bilir ve İpek Gürcan teknik konuları içeren sunumlarını gerçekleştirdiler. Toplantıda ağırlıklı olarak işletmelerin dikkat etmesi gereken asgari ve teknik hijyenik koşulların nasıl sağlanacağı, işletmede sıcaklık kayıtları, zararlılarla mücadele kayıtları, personel eğitimi kayıtları, ürün girdilerinin izlenebilirlik kayıtlarının tutulması gibi konulara ağırlık verildi. Ayrıca istihdamı zorunlu personelin üretim esnasında işletmede bulunması zorunluluğu ile dondurulmuş olarak satışa sunulmadığı halde işletmelerde dondurularak muhafaza edilmeye çalışılan gıdaların, dondurularak muhafaza etme yoluna gidilmemesi konuları önemle hatırlatıldı.
İl Müdürlüğü konu uzmanlarının sunumlarının ardından toplantı, işletme sahiplerinden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.